plone4+zmysqlda
Dobry den,
skusala som ZmysqlDA na plone4. Bolo to chodive, ale potrebovala som vyskusat produkt mxodbczopeda. Aj to sa podarilo, ale nepodporovalo mi to nase znaky. Vygooglila som, ze iodbc nepodporuje nase znaky. Este som nasla, ze potrebujem libmysqlclient nie 3.5 ale 5.1, tak aby to bolo aj systemovo ciste, tak som upgradla system, nainstalovala unixodbc a vysledok je taky, ze aj tak pri testovani isql mi vypise na riadky tabulky kde su hacky ERROR. Tak som si povedala, ze necham mxodbc bokom a preverim aspon zmysqlda, nuz a pri starte instancie mi vypisuje
import _mysql
ImportError: libmysqlclient_r.so.15: cannot open shared object file: No such file or directory
Skontrolovala som kniznicu a ja mam libmysqlclient...16 a nie 15. Taky isty dotaz som nasla aj na net-e, ale bez odozvy co stym treba robit. Nemate nahodou s tym skusenost?
Neviem, ci to nejako nesuvisi aj s verziou mysql servra, ked to bolo chodive, tak som mala verziu 5.0 a teraz je 5.1.
Dakujem
PS: Dufam, ze som to nepopisla velmi chaoticky.
Dakujem,
nepomohlo nic, musela som nainstalovat libmysqlclient15. Toto si vyzadoval aj produkt sqlalchemy.
Zatial mi vsetko bavi, len narodne prostredie nie. Pri vypise v mysql \s uz pri konkretnej databaze mi vypise:
Db characterset: utf8
Client characterset: latin1
Conn. characterset: latin1
Pri zadefinovani sqlalchemy v ZMI mam nastavenu db na utf8, ale vypisuje mi to nespravne znaky, skusala som aj nastavit iso 8859-1, konvertovat na utf8 a stale je to blbe. Viete mi este poradit?
Dakujem
Dakujem
Podarilo sa mi to nastavit:
v ZMI v Properties pre sqlalchemy nastavene encoding na utf-8 a DSN doplnene o t=utf8&use_unicode=1
Tak este raz, neviem preco zblblo zobrazenie. V tom DSN ma byt doplnene o otaznikcharset=utf8&use_unicode=1
Este pripajam navod ako pre ZMySQLDA nastavit mysql, aby spravne zobrazoval slovenske znaky:
http://plone.org/documentation/kb/handle-accented-characters-using-utf8-encoding-in-mysql
Mozno sa to niekomu bude hodit. Mne to na plone4 funguje.