Osobní nástroje
Nacházíte se zde: Úvod Diskuse Produkty / Moduly plone4+zmysqlda
Mailing list

Mailing list o Plone, oznámení novinek atd. Přihlásit/odhlásit nebo procházet archív můžete na této adrese.

plone4+zmysqlda

Autor: Sisa Poslední změna: Pátek 22.10.2010 11:37
Nahoru o jednu úroveň

plone4+zmysqlda

Autor Sisa v 2010 month_jul 09 15:11

Dobry den,

skusala som ZmysqlDA na plone4. Bolo to chodive, ale potrebovala som vyskusat produkt mxodbczopeda.  Aj to sa podarilo, ale nepodporovalo mi to nase znaky.  Vygooglila som, ze iodbc nepodporuje nase znaky. Este som nasla, ze potrebujem libmysqlclient nie 3.5 ale 5.1, tak aby to bolo aj systemovo ciste, tak som upgradla system, nainstalovala unixodbc a vysledok je taky, ze aj tak pri testovani  isql mi vypise na riadky tabulky kde su hacky ERROR. Tak som si povedala, ze necham mxodbc bokom a preverim aspon zmysqlda, nuz a pri starte instancie mi vypisuje 

import _mysql
ImportError: libmysqlclient_r.so.15: cannot open shared object file: No such file or directory
Skontrolovala som kniznicu a ja mam libmysqlclient...16 a nie 15. Taky isty dotaz som nasla aj na net-e, ale bez odozvy co stym treba robit. Nemate nahodou s tym skusenost?

Neviem, ci to nejako nesuvisi aj s verziou mysql servra, ked to bolo chodive, tak som mala verziu 5.0 a teraz je 5.1. 

Dakujem

PS: Dufam, ze som to nepopisla velmi chaoticky.

Re: plone4+zmysqlda

Autor Radim Novotný v 2010 month_jul 10 17:48
Dobrý den, s mxodbc nemám žádné zkušenosti. ZMySQLDA používám, i když ne zatím v Plone 4 (odobně bych v Plone4 použil radějí nějaký balíček využívající sqlalchemy, například z3c.sqlalchemy nebo jakýkoli jiný. Vámi popisovaný problém asi bude souviset s verzí MySQL-Python (MySQL python bindings). Ten pravděpodobně vyžaduje libmysqlclient15. Nejprve zkuste drze symlink z libmysqlclient16 na libmysqlclient15, myslím, že by to mohlo pomoci. Pokud ne, pak budete muset nainstalovat verzi 15.

Autor Sisa v 2010 month_jul 13 06:23

Dakujem,

nepomohlo nic, musela som nainstalovat libmysqlclient15. Toto si vyzadoval aj produkt sqlalchemy.

Zatial mi vsetko bavi, len narodne prostredie nie.  Pri vypise v mysql \s uz pri konkretnej databaze mi vypise:

Db     characterset:    utf8
Client characterset:    latin1
Conn.  characterset:    latin1
Pri zadefinovani sqlalchemy v ZMI mam nastavenu db na utf8, ale vypisuje mi to nespravne znaky, skusala som aj nastavit iso 8859-1, konvertovat na utf8 a stale je to blbe. Viete mi este poradit?

Dakujem

Dakujem

Autor Sisa v 2010 month_jul 13 07:47

Podarilo sa mi to nastavit:

v ZMI v Properties pre sqlalchemy nastavene encoding na utf-8 a DSN doplnene o t=utf8&use_unicode=1

Autor Sisa v 2010 month_jul 13 07:50

Tak este raz, neviem preco zblblo zobrazenie. V tom DSN ma byt doplnene o otaznikcharset=utf8&use_unicode=1

Autor Sisa v 2010 month_oct 22 11:37

Este pripajam navod ako pre ZMySQLDA nastavit mysql, aby spravne zobrazoval slovenske znaky:

http://plone.org/documentation/kb/handle-accented-characters-using-utf8-encoding-in-mysql

Mozno sa to niekomu bude hodit. Mne to na plone4 funguje.

Založeno na Ploneboard
Akce dokumentů