Osobní nástroje
Nacházíte se zde: Úvod Diskuse Správa uživatelů Dynamické skupiny (DynamicGroupsPlugin)
Mailing list

Mailing list o Plone, oznámení novinek atd. Přihlásit/odhlásit nebo procházet archív můžete na této adrese.

Dynamické skupiny (DynamicGroupsPlugin)

Autor: Jan Pokorný Poslední změna: Sobota 07.08.2010 18:03
Nahoru o jednu úroveň

Dynamické skupiny (DynamicGroupsPlugin)

Autor Jan Pokorný v 2010 month_jul 28 20:01
Zdravím, potřebuji v Plone 2.5.5 podle atributu "email" rozdělovat dynamicky uživatele do skupin. V PAS je k dispozici plugin DynamicGroupsPlugin, který by to měl umět. Vše jsem nastavil a samotný plugin skupiny skutečně zdárně vytváří. Nedaří se mi tam však zadat TALES podmínku, která by pracovala s vlastnostmi objektu "principal", který by podle dokumentace měl být k dispozici v namespace pluginu. Když jako predicate zadám python:1, skupina se úspěšně vytvoří. Když však zadám něco s objektem principal, např.: python: principal.getProperty('email').endswith('@ruk.cuni.cz') Hlásí to AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'endswith' Zkoušel jsem to i na úplně čisté instalaci Plone 2.5.5 a zlobí to stejně. Uživatelé, na kterých to zkouším, samozřejmě mají atribut email vyplněný :) Poradíte mi prosím, jakým směrem bych měl směřovat svoje bádání k odhalení příčiny? Předem moc děkuji!

Re: Dynamické skupiny (DynamicGroupsPlugin)

Autor Radim Novotný v 2010 month_aug 07 18:03
Podle mne je problem v tom, ze principal nemusi byt PloneUser ktery ma property 'email'. Nejprve bych si zkusil zjistit co je vlastne 'principal' za objekt a pak s nim zkusit dal pracovat. Asi bych sel cestou pdb nekde ve zdrojacich a nebo napsanim python skriptu, ktery by byl zavolany z predicate podminky. V danem python skriptu (propadne browser view) se daji uz provadet dalsi operace a ziskat treba i pozadovany email.
Založeno na Ploneboard
Akce dokumentů